dilluns, 20 de desembre del 2010

L'arbre i el pessebre



Heu vist quin arbre de Nadal més xulo que tenim?



I el pessebre?

Aquest any hem hagut d'introduïr alguna petita modificació en la decoració de Nadal, ja que el petit troll (llegeixi's Lluc) és un destroyer en potència, i no sabem què podria arribar a fer (que segur que esn n'assabentarem, ja us ho dic ara...).
El pessebre ja no es troba a l'alçada de tothom de la casa, i és més petit que el de l'any passat.
Com podeu veure, hi ha tres angelets custodiant-lo aquest any.
Les figures principals tenen molts anys, com a mínim 33, perque ja hi eren quan jo vaig néixer.




Són de fang i estan molt atrotinades: a l'àngel de l'enunciació se li aguanten les ales de miracle (jeje, chist), el bastó de Sant Josep és un filferro reciclat vint-i-cinc vegades, i les aurèoles d'ell i "la Maria", com li diu la Clàudia, estan fetes del paper daurat dels paquets de tabac, sabeu quin us vull dir? Recordo anar fent manualitats amb el meu pare cada any per arreglar-los.
I el nen Jesús... ai, pobret... a casa li diem "Poli" de "politraumatitzat", perque em sembla que no li queda cap part del cos que no estigui enganxada amb cola...

I l'arbre de Nadal, aquest any no sé quant de temps durarà... de fet, al cap de tres minuts d'acabar-lo ja havien desaparegut peces i en Lluc ja corria amb una garlanda a la mà... en fi.

Han participat els dos (no només a desfer-lo, jeje) i s'ho han passat molt bé.



La Clàudia ha sigut l'encarregada de posar l'estrella, i estava ben emocionada.




Us volia ensenyar dues curiositats del nostre arbre.
La primera és aquesta figureta:



Prové de Frankfurt, on vam "encarregar" en Lluc. És una peça molt petita feta a mà d'un metall que ara no recordo quin és, i molt típic de la zona. No sé, potser en Ferran deu saber-ne més.
La vam comprar pensant en la Clàudia, seria la seva figureta... i clar, ara haurem de pensar en trobar-ne una altra per en Lluc, no?

L'altre curiositat és aquesta:



Són quatre ornaments fets de tela (per mi) que ens representen a tots quatre, jeje. Vaig fer que la Clàudia escollís un personatge per cadascú de nosaltres i jo em vaig encarregar de fer les boletes (que no són tals, perque no són esfèriques).
Per ordre d'esquerra a dreta trobem: la Clàudia, el papa, en Lluc i la mama.
Són xulos, eh?
Espero que ens acompanyin cada any!!!

Petons a tots!

PS: per cert, a l'alçada d'en Lluc hem posat un pessebre de cartró que venia en una capsa de galetes... perque així si el trencava no seria tan greu. Doncs bé, mo ha durat ni mig minut sencer, i le primer que ha decapitat ha sigut un rei! Sí! jeje... (però per més inri... el negre... aisss)

4 comentaris:

Tu, jo i l'Otis ha dit...

Tot perilla, tot tot i tot. Però com a mínim s'ho han passat bé muntant l'arbre i el pessebre!

Vaig tenir la mala idea de posar el mini-pessebre de casa a sobre del dvd... sense adonar-me que és un punt estratègic on toca el sol als matins i que l'Otis s'hi col·loca tot sovint a fer la fotosíntesi. Ni t'explico la bronca que em va fotre... miauuuu miaaaauuuu miaauuuuu...

Ara tota la (poca) decoració nadalenca s'acumula a lleixa de sobre la tele.

Carbassona ha dit...

Mare meva quin trastet que tens a casa, espero que el meu no sigui tant bitxo ehhh, jajaja.

Assumpta ha dit...

Ooooh!! està la mar de bé!! Espero que duri, que duri :-))

Jo no poso arbre. No sabria pas on posar-lo! hehe... però val la pena tenir-lo per posar-hi aquestes boles de roba fetes per tu, que fan que sigui un arbre personalitzat ;-))

Thera ha dit...

Nosaltres a casa aquest any ja ens hem atrevit amb un pessebre més gros!! I encara dura!!!
Bones Festes!