diumenge, 18 d’octubre de 2009

Posicions per dormir

Cada pocs anys, les associacions de pediatres canvien les recomanacions sobre com han de dormir els nostres fills quan són bebès: fa uns anys era importantíssim que dormíssin panxa avall, després el millor era de costat i avui en dia val més que els posis a dormir panxa amunt o de costat si no vols escoltar la bronca del teu pediatra.

Aquestes recomanacions les fan per evitar l'SMSL, el Síndrome de Mort Súbita del Lactant, i estan basades en estadístiques que es realitzen cada cert temps. El cert és que aquesta fatalitat és impossible de preveure, i tot i la disminució aquests últims anys, segons alguns estudis sembla que la posició per dormir no és un factor de risc primari.

Jo vaig dormir sempre panxa avall.

Fa uns set o vuit anys, es recomanava el contrari que ara: s'havia de posar els nens panxa avall amb el cap de costat, els meus nebots dormien així...
I ara no.

La veritat és que els pediatres et posen la por al cos amb això de l'SMSL, però arriba un punt en què acabes decidint la posició per dormir del teu fill basant-te en altres coses.

En Lluc, quan està panxa amunt o de costat, s'espanta molt sovint i es posa molt nerviós (sabeu quan teniu la sensació de caure estant estirats al llit? doncs crec que és això el que li passa...) i no s'adorm tranquil.
La solució ha estat posar-lo a dormir, almenys la primera meitat de la nit i les migdiades diürnes, així:Però també acaba dormint així moltes vegades:Per tant... val més que no m'hi capfiqui tant, no?

10 comentaris:

Cris ha dit...

jajajajjaaa, així no acaben només els menuts, jo he aparegut de vegades cap per avall del llit.... bones fotos, m'encanten :) Petons pels 4

Carbassona ha dit...

I tant que no reina, que dormi com vulgui el teu patufet!!!!!!!!!!!!

AURORA ha dit...

aqui diuen que si els nens dormen panxa enlaire i amb les mans cap a dalt vol dir que son felicos!!

Assumpta ha dit...

Jejejejeje està maco a tot arreu!! :-D

Que dormi com més a gust estigui, pobret!! :-))

Rosa. ha dit...

Avui es Sant Lluc!!!
Felicitats al petitó de la casa de part de tots nosaltres!

zel ha dit...

I tant que no, el meu gran va viure en plena moda del panxa avall, i el petit de costat...la meva mare diu que els nens ja troben sols el millor son, i crec que té raó...

Thera ha dit...

És un angelet! Que tendre! Ah, i Felicitats que ahir era Sant Lluc!!

I sí que és un tema al qual se'ls va donant voltes als nens segons les recomanacions pediàtriques!! Per sort, acaben triant ells :)

bajoqueta ha dit...

Això t'anava a dir, deixa'l que ell busque la posició :)

Els del PiT ha dit...

Hi hi hi... No t'hi capfiquis noia!

GLORIA DSN ha dit...

oohh que no ho havia vist!! quin angelet mes maco!! ooohhhhh quines fotos! recorda-les quant plori tant! mua.