diumenge, 2 d’agost del 2009

Setmana Mundial de la Lactància Materna 2009

Des de fa ja uns 16 anys, de l'1 al 7 d'agost de cada any se celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que té com a objectiu informar i donar a coneixer les propietats de la lactancia materna.
Aquest any el lema és "Lactancia Materna: una resposta vital en les emergències", entenent com a emergència tota situació excepcional que posa en risc la salut i la supervivència de la població.

En les emergències les mares que alleten ofereixen als seus fills un aliment net, segur, sostenible, que aporta aigua i que els protegeix activament de possibles infeccions. Protegeix inmunològicament i no es depèn ni d'aigua ni d'empreses.

Els objectius d'aquesta Setmana de la Lactància Materna són:
  • Conscienciar sobre el paper vital que juga la lactància materna en totes les emergències mundials
  • Impulsar la protecció i l'ajuda activa a la lactància materna abans i durant les emergències
  • Informar tant a les mares com als professionals de la sanitat, governs, entitats humanitàries, mitjans de comunicació, etc, sobre com poden ajudar i recolzar activament a la lactància materna abans i durant una emergència.
  • Mobilitzar i ajudar les xarxes de treball i colaboració entre els experts en lactància materna i els professionals involucrats en la gestió de respostes a les emergències.
Us deixo alguns enllaços on podreu aprofundir més en aquest tema, si és que us interessa, es clar.

World Breastfeeding Week 2009
Unicef-Lactancia Materna
OMS- Lactancia Materna
Asociación Española de Pediatría - Comité de Lactancia Materna
La Leche League Internacional
WABA- Xarxa Mundial de Grups Pro Lactancia Materna

4 comentaris:

bajoqueta ha dit...

L'altre dia ho vaig vore a un blog que estic subscrita, i que anunciaven un:

Concurs de fotografia

Totalment d'acord que la llet materna és molt millor que la que no ho és. Sempre que sigui compatible amb la feina de la mare, i tot funcione bé clar :)

marta -xin76- ha dit...

Una de les recances que m'han quedat és no haver pogut amamantar la meva filla... espero que si mai tinc la sort de tenir un altre fill o filla poder-ho fer! ;-)

Carbassona ha dit...

Ostres no en tenia ni idea que fos aquesta setmana. Gràcies per la informació cuca.
Jo també estic a favor de la lactància, bé què he de dir-te ja ho saps bé prou, que la meva filla va mamar fins els 9 mesos i perquè ella va dir prou.

GLORIA DSN ha dit...

visca les tetes de les mames!!! :D, be jo que he de dir, que en Pau te casi 16 mesos i encara mama a totes hores!! Ei però també menja truita de patates macarrons.... no us penseu pas.