dijous, 23 de juliol del 2009

Regals

Aquestes últimes setmanes, a raó de naixement i cumpleanys, a casa han arribat regals de tota mena.
Els d'en Lluc eren previsibles: robeta, bolquers, la banyera que ens faltava, etc.
Els de la Clàudia han sigut més variats: unes arrecades en forma de bolet, robeta, una rentadora de joguina (que consti que la va voler ella... ostres, això dels rols encara que no vulguis acaba imposant-se...), etc.

Segons la meva experiència des de que sóc mare, els regals als nens es poden classificar dues maneres:

1) Segons el tipus de regal:
- el regal útil (bolquers, roba de talla adequada i pel gènere adient),
- el regal infalible (aquell "currat", que qui el regala sap que li fa una il·lusió tremenda a l'infant),
- el regal neutre (un llibre, una joguina qualsevol),
- el regal inútil (generalment es tracta de roba de talles impossibles i de gènere dubtós, encara que també poden ser joguines d'edats que no corresponen o accessoris infantils d'allò més kitch)
- el regal amb mala llet (la nina que fa caca i pipi, la catifa musical que només para si li treus les piles del receptacle dissenyat per un enginyer tècnic industrial amb molta mala bava...)...
N'hi ha més, però aquests són els més corrents.

2) Segons qui fa el regal:
- els regals de la familia que no siguin els avis (pràctics: pregunten què vol la criatura i fora problemes; a aquestes edats els papes encara els podem enganyar perque els regalin alguna cosa que ens agradi a nosaltres, del tipus "regal neutre"),
- el regal dels avis (fan el que volen; ja els pots dir el que sigui que compraran el que els doni la gana, generalment rondant els extrems: o bé alguna cosa neutra i/o inútil, o bé un regal ben estrident, que tothom sàpiga els avis més xulos que tenen!),
- el regal dels amics (normalment es porten bé i fan regals del tipus "neutre" o "útil", ja que no volen perdre l'amistat amb els pares).
- I l'últim tipus de regal d'aquesta categoria és el més perillós, el que desitges que s'oblidin : el regal dels "bons amics" (llegeixi's amb to irònic-sarcàstic).
Aquest tipus de regal s'emparella amb el regal amb mala llet de la classificació anterior, i l'acostumen a fer dos tipus d'amics:
A) aquells amics amb els quals hi tens ja tanta confiança que no els importa jugar-se-la regalant catifes musicals, telèfons estridents, etc. Generalment acostumen a tenir fills, i sembla més aviat una venjança encoberta cap als pares... (us tornarem la pilota en el proper cumpleanys, jajajaja)
B) aquells amics i/o companys de feina, normalment sense fills, que creuen que és molt graciós regalar coses per tornar bojos als pares de la criatura ( sapigueu que la venjança serà terrible... jejeje)

Aquí podeu veure alguns exemples de la categoria "regals dels bons amics":

Els telèfons inalàmbrics de les princeses, regalats per la Dolors i familia. Funcionen de veritat com uns walkie-talkies, però amb una musiqueta odiosa que no para ni a la de tres.
A més, cal dir que aquests amics són reincidents: l'any passat ens van regalar la famosa catifa musical que em té traumatitzada!!!
(ja estic començant a rumiar els regals pels seus dos fills... i encara falten 6 mesos!!!)


El micròfon de l'Imaginariun, regalat per la Meritxell i la Rosana. No tindria tanta mala bava si no fos perque porta una musiqueta incorporada, només UNA, repetitiva i odiosa, que la meva filla posa a tot drap mentre canta el "Tenía tanto".


En fi, que moltes gràcies pels regals... però la venjança serà terrible!!!!
(amb molt de carinyo per tots)

9 comentaris:

sargantana ha dit...

jajajja.. curiosa manera d'enfocar les coses
jajajajja

Garbí24 ha dit...

Quant venen dates aixi , em venen ganes de posar una botiga de joguines.........

McAbeu ha dit...

Has fet gairebé una tesi doctoral :-DDD

Carles ha dit...

ostres... ara faig un remember dels nostres regals... em sembla que estaríem en el rang dels neutrals... prometo que la propera serà dels "dels bons amics"! :D
Val a dir que hauries de parlar (en algun post posterior) de com de bé ens ho passem "alguns" amb els regals "dels bons amics"!

Kudifamily ha dit...

Ai Carles, Carlessss... que no en vas tenir prou amb el video dels "Solet Suns"?????
A tu t'agrada el risc, eh????
jajajaja

Assumpta ha dit...

Jajajajaja què booooooo!!!!

Kudy, si jo et regalés un pitet brodat (per mi) a punt de creu amb el nom de la criatura o algun ninotet o tal, on aniria classificat?

(Ho pregunto perquè és quelcom que faig sovint i m'agradaria saber una opinió sincera jajaja)

Kudifamily ha dit...

Assumpta,
si fessis això el teu regal inauguraria una nova categoria: el tendre regal d'una nova amiga!
:-*****

Assumpta ha dit...

Ai!! doncs és un regal que faig sovint quan hi ha petits :-))

Jejeje ets bona persona perquè em sembla que aniria a una barreja entre "útil" i "currat" :-))

Smuaaaaaaaaaac ;-)

bajoqueta ha dit...

jajaja ja ho diuen que la venjança és un plat que es serveix fred... ai no voldria ser amiga teua i tenir fills :)