diumenge, 26 d’abril del 2009

Ja són Fires!!!... i plou, com no!


Un altre any, comencen les Fires i Festes de la Santa Creu a Figueres, la festa gran de la ciutat (i jo diria que gairebé de la comarca!)
Són 10 dies d'activitats culturals, esportives i lúdiques predominantment al carrer, junt amb les atraccions de fires, el circ, les barraques i els concerts.

El dia 3 de Maig és el dia gran, el de la Santa Creu, en el qual, a part de l'ofici solemne, es realitza la benedicció del terme, la baixada caminant del pilar dels castellers des de l'església fins l'Ajuntament, la Fira del Llibre Vell i d'Ocasió, el Concurs de Creus Florals exposades per tota la ciutat, i Figueres bull de gent i fa olor a festa.

Des de fa uns anys el dia 1 de Maig també és un dia increïble, doncs tot el centre de Figueres es converteix en una gran Fira a l'aire lliure, amb les Fires de l'Artesania, de l'Alimentació i dels Dibuix i Pintura, que fan que els carrers s'inundin de gent (si fa bon temps, es clar...)

Aquest any hi ha hagut molta polèmica pel tema de Les Barraques, un recinte a l'aire lliure situat a les afores, en un polígon industrial, on les entitats juvenils figuerenques "planten" les seves barraques per vendre menjar i begudes mentre es fan concerts. Tot això a partir de les 7 de la tarda i fins ben entrada la matinada. De sempre han estat plantades els mateixos dies que duren les festes, però aquest any, per diferents motius se n'ha escurçat la durada a 4 dies, a part d'haver-hi alguns problemes amb el nombre de barraques, que crec haver sentit que serà sensiblement inferior. Resultat: la fúria dels joves (i no tant) de la comarca i de la ciutat. Ja us explicaré com acaba tot això.
A mi Les Barraques em porten molts bons records, com a la majoria de la meva quinta, que som els que les hem viscut de més a prop i gairebé des dels seus inicis.

De fet, la Santa Creu, que és com en diem aquí de les festes, em porten bonics records... i aquest any trobaré a faltar a la persona que em va ensenyar a gaudir-la amb calma, a passejar-me per la Fira del Llibre Vell o a ramblejar com es feia abans...

Us convido a tots i totes que passeu per la meva ciutat algun dels dies de Festa, val molt la pena!

Alguns us deveu preguntar pel títol del post... És tradició que per Fires a Figueres sempre hi hagi dies de mal temps, o pluja o tramuntanades... i avui, com no, plou! (sort que pels dies forts anuncien bonança...)

6 comentaris:

sargantana ha dit...

quina rao que tens,
a mes t'ha surtit un post que sembla de la cronista oficial de la ciutat..jajajjaja
jo tambe tenia previs fer un post de les fires,
aquest any tinc la sensacio que es una festa com mes compartida...mes al carrer, no te sembla??
i plou...pero esta començan una tramuntana molt suspitosa...jajajjaja
bones fires!! i divertiu-vos!!

Kudifamily ha dit...

jajaja...
sí que tens raó, sembla una crònica d'en Josep Mª Bernils...
Espero la teva crònica dels fets, també, jejjeej
Bones Fires, guapa!

Garbí24 ha dit...

Doncs bones fires i festes de santa creu i no gastis gaire que hi ha crisis :). A pasar-ho bé

kweilan ha dit...

Bona festa major!

Assumpta ha dit...

A Barcelona també sempre plou algun dia per la Mercè :-)

Doncs res, a mirar de passar-ho bé i que els joves no s'enfadin tant, que quatre dies ja està molt bé, no? (dic jo, per posar pau... jajaja)

A mi m'encantaria veure la baixada caminant el pilar dels castellers!! :-)

bajoqueta ha dit...

Esperem que vos faigue molt bon temps.
Ai m'encanta la provincia de Girona, i una de les ciutats on me quedaria a viure és Figueres. Llàstima que si ho faig ma mare m'envia als mossos sinó ja estaria vivint aquí dalt jajaja.