diumenge, 21 de setembre del 2008

Nascuts per llegir

Divendres vam anar a la biblioteca amb la Clàudia, a escoltar contes, dins el projecte Nascuts per Llegir, que promou la lectura en infants entre 0 i 3 anys, per establir un vincle afectiu entre grans i petits al voltant d'un llibre.
Haig de dir que era la primera vegada que anàvem a la biblioteca amb la petita, i ens va encantar tot: tant els contes que va explicar en Roger (casualitats de la vida: el conec de quan ballava sardanes, jo a la colla Empordà i ell a la Claror de Goges), com després l'estona que ens vam estar dins la biblioteca investigant llibres, contes i revistes per nens. La Clàudia anava més espitosa que mai: ara agafo un llibre aquí, ara us l'ensenyo, el miro i el torno a deixar, mira! allà n'hi ha un altre, i un altre, i... Li va agradar molt i molt!

Considero que els nens, desde ben petits, han de viure envoltats de llibres, de fantasia. Se'ls ha d'ensenyar a gaudir de la lectura, a respectar els llibres, a fer servir la imaginació.
Com que la Clàudia té un piló de llibres a casa, no haviem considerat la possibilitat d'anar a la biblioteca, però crec que ens hem equivocat. A partir d'ara, anirem cada divendres a escoltar els contes que proposin i estarem una estona mirant llibres.

M'agrada molt la iniciativa del Nascuts per Llegir, amb moltes activitats i informació molt útil pels pares (a la web hi trobareu un calendari d'activitats a les biblioteques que hi estan adscrites, gues de lectures, materials diversos... ) i crec que s'ha de donar a conèixer a una major escala, ja que molta gent ho desconeix, i per això us ho deixo aquí al blog, perque estigueu informats i pogueu donar-la a conèixer.
(per cert, que la iniciativa és original d'Itàlia, on van crear Nati per Leggere... és que aquests italiaaans quan voleeen...jeje)

4 comentaris:

Carbassona ha dit...

Ei m'agrada molt aquesta iniciativa!!!!
Nosaltres també hi podem venir o què??? Cal fer alguna cosa per poder assistir...
Bé, ja em diràs alguna cosa...
Petons guapa.

Kudifamily ha dit...

No, no... és lliure i gratuït.
A la web hi ha el calendari d'activitats. A Figueres normalment és els divendres a les 18h.
Podem quedar un dia i hi anem plegades. Hi ha força gent que hi va...

Anònim ha dit...

Eiiiiii... m'encanta aquesta idea!

El que passa és que llàstima que no ho facin a tot arreu!
Ja fa dies que vaig entrar a la pàgina web i... uffff! A Banyoles no fan res del tema! NOmés fan contes a partir de 3 anys! De tota manera també anem a la biblioteca i a la Laia també li agrada molt!

Per cert, em sembla que jo també conec en Roger de la colla sardanista! Em sembla que vam estudiar al mateix institut

MaryMoon ha dit...

Ai, aquests sardanistes que són (som) a tot arreu. Que bonic, jo també vull anar a jugar a la biblioteca!!