dimecres, 20 d’agost del 2008

El cole de la Clàudia

Aquest curs passat ha sigut el primer any que la Clàudia ha anat a la Llar d'Infants (el cole, com diu ella). I tots n'estem molt contents!
Va costar molt, al principi, com és lògic i normal, però després es va adaptar desseguida, i ara que no hi va troba molt a faltar els seus amiguets i les seves mestres.

La Clàudia va al Centre Municipal d'Educació Infantil Bon Pastor, de la nostra ciutat.
És un centre amb pocs nens (eren 9 a la classe!) i unes educadores maquíssimes, que s'estimen amb bogeria els "seus" nens... ( aquest juny n'ha marxat una, la de l'Aula Blava, la Carmen, i tots hem plorat, pares, nens i esducadores ).

La seva filosofia ens agrada molt, i crec que la seva presentació ho diu tot:
"Al nostre centre creiem en el DRET de l'infant a SER FELIÇ. I per ser feliç necesita sentir-se estimat, ser atès, rebre suport i estímuls; necessita LLIBERTAT "

Ens agrada molt perque no treballen amb "Bits" ni coses per l'estil, sinò que els infants el que fan és el que han de fer a la seva edat: jugar. I mitjançant el joc, aprenen.
La Clàudia no ha fet cap fitxa, ni manualitats per portar a casa (excepte dos gomets enganxats a un foli, com a record de la seva festa de cumpleanys, i una silueta d'un arbre de Nadal amb gomets enganxats).
La Clàudia ha treballat la psicomotricitat, els llenguatges (verbal, musical, plàstic, logicomatemàtic), els sentits, els hàbits i rutines, etc, jugant i cantant: a la descoberta, a jocs heurístics, a jocs simbòlics (el metge, la pelu, la cuina...) ,amb representacions (El Cargol i l'herba de poniol, La geganta Marcel·lina...), amb música i balls...
Les seves eines? Algues i esponges seques, llanternes, papers de colors dels regals de Nadal, fruits i fulles seques, guitarres velles, bongos i flautes, telèfons antics, pantalles de tele buides, grans de magrana, ampolles de plàstic amb aigua de colors, trossos de roba de colors amb les quals disfressar-se...

És un centre que dóna molta importància a la relació pares-infant-escola, i mai "agafa" o "entrega" el nen, sinò que és el pare/mare/qui sigui el que acompanya al nen al seu espai de convivència. Cada dia les educadores parlen amb els pares, i dónen molt de suport a l'hora d'introduïr canvis a la vida del petit: germans que arriben, treure bolquers, deixar el pipo... (nosaltres hem trobat un gran suport en el tema dels bolquers: quan tothom ens pressiona per treure-li, elles ens han tranquilitzat i ens han donat la raó en que qui ha d'estar preparada és ella, no el seu entorn... )

En fi, que n'estem molt contents!!
I tota aquesta parrafada és perque les educadores ens han proporcionat un vídeo dels progressos de l'aula de la Clàudia (l'aula Verda) i un cd amb fotos del curs. Però no vint o trenta fotos, com pensava jo que seria, nooo... 1.038 fotos!!!!!! Increïble!!! I només algunes són conjuntes, la majoria són de la classe de la Clàudia!!!

No us espanteu, que no us en poso tantes, jeje... us en deixo una quinzena perque veieu algunes de les activitats de la petita fiera!!



3 comentaris:

Carbassona ha dit...

Nena que guapa que està, mare meva...
Doncs si noia s'ha adelantat gairebé 18 dies més o menys i si ja t'explicaré divendres. I SI ET TOCA VENIR A TU, jeje.
Fins divendres.
petons.

Anònim ha dit...

Ei! Que guapa la Clàudia!! Realment les mamis estem molt tranquil.les quan veiem que a l'escola els petitons s'ho passen així de bé! Les fotos parlen per si soles jejejejejeje

Kudifamily ha dit...

Marta,
manifiéstateeeeeee!!!

Que no sé quina de les Martes ets!!!

(amb el missatge d'avui ja en porto descartades 2: una que no té nens i l'altra que no porta el seu fill a la Llar d'infants... però encara me'n queden algunes)