dissabte, 8 de gener del 2011

Fora de joc informàtic ... (i crida als entesos)

Gràcies a un cabr... de virus, fa uns dies va passar això (més o menys) a casa:



No va explotar... externament no, però per dins sí.

I sembla que ho he perdut tot.



Sí, aquesta va ser la meva primera reacció en saber-ho...
La segona va ser aquesta...



I la tercera...



Per taaaaaant, estic i estaré uns dies fora de joc, ja que el netbook per barrufets que tinc i la conexió a pedals que porta no em permeten fer gaires "virgueries".

Suposo que no tardaré gaire a tornar, però mentrestant uns deixo deures (amb la súplica implícita que m'ajudeu, sisplau!!!) i us demano que em recomaneu dues coses:

- Un anti-virus com cal
- Algun sistema o programa o web, el que sigui, per fer còpies de seguretat (backups) programades, perque jo no hi penso i això m'ha arruïnat la feina d'un any...

Apa, quin començament d'any més xulo, eh???... en fi...

4 comentaris:

Garbí24 ha dit...

els antivirus tots tenen forats, és questió de tenir-los al màxim de actualitzats i resar. Per les còpies de seguretat no hi ha com un disc dur extraible, tot i que si hi tens confiança amb el núvol pots provar els de eyeos que almenys son catalans i la veritat es que funciona prou bé.
Ànims i paciència

McAbeu ha dit...

D'antivirus jo faig servir l'AVAST en versió gratuïta. Cada dia (i hi ha dies que més d'una vegada) m'actualitza la base de dades de virus i fins avui no he tingut cap problema. Suposo que un antivirus de pagament pot donar més confiança però com en diu en GARBI24 tots tenen forats i també depen molt dels "riscos" que prenem nosaltres a l'hora de treballar.
En quant a les còpies de seguretat programables, el mateix Windows XP t'ofereix aquesta possibilitat. Ves a INICI / Programes / Accessoris / Eines del Sistema / Copia de Seguretat. S'obrirà el AUXILIAR de Còpia de seguretat, fes click a "Mode Avançat" i a la pestanya "Planifica feines" podràs programar els backups. Com també diu en GARBI24, és aconsellable fer-les en un disc dur extern o, en cas de no tenir-ne, en una altra partició del disc dur diferent de C:.

Assumpta ha dit...

Doncs mira, com jo sóc molt poruga en aquests temes, quan em vaig comprar l'ordinador "nou" (que ja ha fet tres anys) vaig aprofitar i vaig comprar també tot "legal" i bé (no és que abans ho tingués "il·legal" hehe és que NO tenia internet a casa) ;-)

Així doncs, quan per fi varem poder estalviar per l'ordinador i posar Internet i tot, vaig pensar que no volia córrer CAP risc... i a la mateixa botiga (Beep) vaig demanar que em recomanessin el millor antivirus... em van recomanar el NORTON INTERNET SECURITY... i aquest vaig comprar. No m'ha fallat mai, mai m'ha entrat res perillós per cap via... res. Perfecte. A més, com quan el compres val per tres equips, si dius que tens un Netbook TAMBÉ et serveix el mateix (introduint una clau)

Tu, jo i l'Otis ha dit...

A casa tenim un antivirus gratuït que es diu Avira i per ara no en tenim cap queixa. El fem anar a tots els ordinadors i crec que anem prou bé. El complemento amb el CCleaner per fer neteges periòdiques de material no desitjat de l'ordinador.

Anteriorment havia tingut l'AVG, que també és gratuït, però en l'última actualització que van fer no em van agradar un parell de canvis i el vaig treure.
Personalment, el Norton i el Panda em resulten excessivament pesats i invasius. Però tot és qüestió de gustos.

Les còpies de seguretat les faig a disc dur extern manualment... és possible que algun dia m'endugui alguna sorpresa, perquè no les faig tant sovint com les hauria de fer.

Has perdut tota la informació que tenies? Crec que per aquí hi ha una pila de fotos que potser et podrien interessar...