dimarts, 16 de febrer del 2010

De pomes foranes


Des de fa uns dies només faig que veure a la tele anuncis de pomes.
Noi, no sé què els ha agafat ara...

I ja m'estaria bé si no fos per un petit detall: les tres marques de pomes que s'anuncien són totes estrangeres. Ni una és d'aquí. (i no les penso posar al blog, ni pensaments de fer-ne publicitat!)

Haig de dir que el màrketing d'aquestes marques és exquisit... realment et vénen ganes de comprar aquelles pomes tan... tan... tan maques!

Visc en una comarca de tradició pomera (L'Armentera, Sant Pere Pescador, Viladamat, Vilamacolum... són municipis que viuen de la poma), i Catalunya n'és productora també...
I a la tele només veig pomes tiroleses...

La meva pregunta és: perquè els nostres pagesos, les nostres cooperatives, les nostres marques, no es posen les piles, i en comptes de queixar-se perque en una publicitat de la Generalitat hi apareix un plàtan com a símbol de fruita (i això és un ultratge a la fruita nostrada!), no fan una campanya com déu mana? Perquè no utilitzen les eines que internet, els audiovisuals, el màrketing ofereixen avui en dia i venen la nostra fruita igual que aquests tirolesos?

Jo continuaré menjant la meva poma Golden de Sant Pere, o la meva Royal Gala... però el meu veí no ho sé... i siguem sincers: el menjar entra pels ulls, i la publicitat enganxa!

5 comentaris:

Carbassona ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, però sembla que nosaltres no poguem fer una publicitat com la que fan aquests tirolesos...
I això fa molt mal als pagesos d'aqui.
Hem de reivindicar les nostres pomes!!!!!!!

Garbí24 ha dit...

Aqui es on ha de començar una bona politica, amb ajuds justos per els pagesos, no com ara que si fan numeros han d'afegir diners per poder treballar

kweilan ha dit...

Totalment d'acord. A Lleida també n'hi ha de poma. I quan vaig veure a la tele aquestes pomes, vaig al.lucinar.

Rosa. ha dit...

Un productor de Sant Pere m'explicava que el més bó de tot es que, només la marca es aústriaca, vaja, un holding,i que les pomes son de Txequia, Rumania, Polonia, Sud-america, etc. i agrupades i venudes per colors!!!!

Collonades, com deia en Plà, pero en vendràn,segur que en vendràn i mentrestant els pagesos d'aquí anant fent tractorades...quin pais!!

Un altre blocaire que segueixo ja ho diu... aquests de la Txene...

sànset i utnoa ha dit...

La poma, com tantes altres fruites, millor del país. No m'agrada pensar que una poma que estic apunt de mossegar a fet més quilòmetres que jo al llarg de tota la meva vida...

*Sànset*