dimecres, 21 de gener del 2009

Nen o nena?

A mida que van passant les setmanes d'embaràs, la pregunta ja va sortint de la boca de tothom qui m'envolta:
- Ja sabeu si és nen o nena?
I la resposta, de moment, sempre la mateixa:
- No, no... encara no ho sabem. Ja falta poc.

De fet és veritat, en teoria falta poc, perque d'aquí dues setmanetes ja tenim l'ecografia morfològica, la de la meitat de l'embaràs, i en teoria en aquesta ja s'ho miren i remiren bé per poder assegurar quin és el sexe de la criatura.

Mentrestant, les porres, apostes i elucubracions sobre què porto a dins meu es van succeïnt. De moment, en les dues families guanya el nen. Entre els amics hi ha disparitat d'opinions. I entre nosaltres, doncs va a estones. A mi m'agradaria molt una altra nena, en Jordi diu que li és igual, però sé que un nen li agradaria molt... i la Clàudia té un petit cacau mental: es pensa que en vénen dos de cop (clar, tanta tonteria amb el "germanet o germaneta" ha acabat liant-la!), i tant si és nen o nena li posa el mateix nom, Sergi (que, ja em sap greu carinyet meu, però no es dirà així en cap cas).

Arran d'una amiga, vaig saber que hi ha un mètode científic pel qual, mitjançant una senzilla analítica de sang, pots saber el sexe del teu fill inclús a les poques setmanes d'embaràs. El test es diu DeteSex, i en teoria aviat sabrem si és tan fiable com diuen!

Però el més divertit és intentar esbrinar el sexe mitjançant els mètodes "tradicionals". És un xou! Us n'explico alguns.

- La forma de la panxa, segons diu molta gent, t'explica clarament si portes un nen o una nena: si la panxa és punxeguda i baixa, claríssimament és un nen. Si en canvi és rodona i més aviat t'omple, doncs és una nena. El que no diuen és si la panxa és rodona i baixa, què passa? Que tinc un àlien??? Segons aquest mètode això és el que espero jo...

- El naixement del cabell de la nuca del fill anterior també prediu el sexe del futur bebé. Si neix en forma de cueta, seguríssim que és una nena, si en canvi neix recte, tindré un nen. Segons això, porto una nena. Però clar, aquest mètode no funciona si és el primer fill que esperes... llavors no pots fer-ho amb el nebot, cosinet o germà, no, no.

- El moviment d'una agulla o d'un anell de casats sobre la panxa de la mare o sobre el palmell de la mà, són proves semblants i que irrefutablement et diuen el sexe del fill que esperes. Si l'agulla o l'anell es mouen amb moviments circulars és una nena, i si els moviments són rectes és un nen. El problema ve donat pel fet que a uns països és així com ho he explicat, però en d'altres és a l'inrevés. Per tant, potser aquí estic esperant una nena i en canvi a Bolivia resulta que porto un nen. Llavors... me'n vaig a parir a un lloc o a un altre segons les meves preferències???

- La Taula Xinesa o calendari llunar diuen que és el mètode no científic més fiable de tots per predir el sexe del futur fill. Mitjançant l'edat llunar de la mare (l'edat més un) en el moment de la concepció del fill i el mes de concepció, es calcula si s'ha procreat un nen o una nena. Segons els meus càlculs, espero una nena (amb la Clàudia ho va encertar...). Quin problema hi veig? Doncs saber exactament el mes de concepció. Les ovulacions no són exactes, i calcular exactament quan et vas quedar embarassada no és tan fàcil com diuen algunes. I si a sobre, coincideix amb canvi de mes... quin mes calcules, un o l'altre???

En fi, que de moment ens esperarem a la tecnologia dels ultrasons, altrament dita ecografia, i així assegurarem el tret... o no...

4 comentaris:

Carbassona ha dit...

Perdona bonica, però encara t'has deixat un altre manera de saber-ho. Mira te l'explico: tu quan vas acabar de fer l'amor, jejeje, cap a quin costat et vas girar: si és cap a l'esquerra serà nena, i si és cap a la dreta serà nen. Així és que tu mateixa, pensa-hi.

Kudifamily ha dit...

Juas juas juas!!!
Et penses que me n'enrecordo?????
I si em vaig quedar cap amunt? o Cap avall?
Jajajajajaja, boníssim, no l'havia sentit aquest!!!!!

Unknown ha dit...

Y yo tengo algún método más de probadísima eficiencia y reputado prestigio...

;-)

La prueba del aceite:
suena a motor y mecánica, pero no va de eso. Se echan unas gotas de aceite sobre la parte más saliente del vientre. Si se deslizan rápido, nene, si se deslizan lentas, nena.

Se recomienda hacer la prueba sobre algo de lechuga, tomate y cebolla. De ese modo, obtienes pronóstico y una ensalada ya aliñada

Sea nena o sea nene, es una alegría que el Planeta Claudia vaya a recibir un nuevo habitante.

Cuatro en Familia ha dit...

Enhorabuena por tu embarazo.
Gracias por visitar nuestro blog.
El vuestro esta muy chulo también.
La Clàudia está para comersela.
Son tan monos a esta edad.
Un beso.