dimecres, 26 de març del 2008

madrid

Hem estat uns dies desapareguts del mapa: erem a Madrid!

Dijous vam agafar un avió tots tres i fins ahir dimarts no vam tornar! Allà ens vam trobar tres dies amb els meus oncles d'Itàlia, la Carla i en Lorenzo, la meva cosina la Jessica, i uns amics en Lino, la Rosanna i la seva filla Francesca.

Ens ho hem passat molt bé. Cansadament bé, perque no hem parat un moment.

Teniem l'hotel en plena Gran Via de Madrid (bé el nostre estava ja dins el barri de Chueca: brutal la marxa que porten allà...).

Gran Vía, Parque del Buen Retiro, Museo del Prado, Colón, Cibeles, Congreso, Calle Huertas, Atocha, Las Ventas, Plaza Mayor, Palacio Real, l'Almudena, Paseo del Prado, Barrio de las Letras... hem visitat això i més ( el Museu Thyssen i el Reina Sofía nosaltres no els hem visitat, perque ja hi havíem anat fa anys).

I hem menjat molt bé: tigres, calamars, gambas con gabardina, formatge manxec, morcilla, xocolata amb xurros, marisc (culló quin marisc que es menja a Madrid! i bé de preu!), cochinillo, solomillo, pernil... i algún entrepà i algún "potito"...

Espectacular tot.

Madrid, per mi, li dóna vint voltes a Barcelona en moltes coses, em sap greu dir-ho però és així.

És molt neta, tant a peu de carrer com si mires façanes d'edificis. Contínuament veus personal de la brigada municipal de neteja i de la de jardins treballant, i es nota molt el resultat final.

És molt senyorial, els edificis tenen tots molt aire de capital antiga.

La gent, en contra del que s'acostuma a creure, és més oberta i diria que fins i tot més amable que a Barcelona (com sempre, hi ha de tot a un lloc i a l'altre, però en general veig els madrilenys més disposats a donar-te un cop de mà, a ajudar-te, a preguntar... no sé com explicar-ho... potser és que els catalans som més desconfiats i anem més a la nostra? no sé...en definitiva, que els madrilenys m'agraden)

Aaaaaiiiisssss, que crec que amb això que he escrit em guanyaré alguna queixa dels meus xaves preferits... je je je

En fi, que ens ha agradat molt. Ens hem relaxat (mentalment, perque físicament estem esgotats!), ens hem divertit (fins i tot vaig anar a un tablao flamenco amb els italians, el Café de Chinitas, una experiència totalment recomanable per qui sigui de ment oberta i estigui disposat a escoltar i aprendre, sempre que sigui un lloc com aquest, no totalment encarat al turisme i amb una història al darrera), hem desconectat.

La Clàudia s'ha portat com una campiona, ha rigut, ha caminat, ha menjat, ha dormit, ha cridat... S'ha comportat molt bé a per tot arreu on hem anat, des de l'avió (ostres com disfruta mirant pel la finestra!) fins a l'hotel (va enamorar a tot el personal), passant pels restaurants (on sempre es camelava els cambrers...), les botigues i les museus ( vam anar al Museu del Prado i no va fer cap rebequeria, tot i estar més de tres hores allà dins: parlava amb els quadres, amb la gent que passava, amb nosaltres.... cantava, xerrava, dormia... un SOL!!!!!)

Us deixo un collage d'algunes fotos, ja en posaré més els propers dies

6 comentaris:

Carbassona ha dit...

Oh nens quina sort poder anar de vacances amb la vostra patufa!!! Espero que us ho hagi passat pipa.
Ja m'agradaria anar-hi a Madrid, perquè no hi he estat mai.
Bé, ja ens seguiràs explicant cosetes.
Petons guapos.

MaryMoon ha dit...

Buenuuuu..... ara m'hauria d'ofendre o què? ;)
No dona noooo!!! Sí que és veritat, les vegades que he estat a Madrid m'ha agradat molt, la ciutat és xula, és neta, però... per mi li falta el punt mediterrani. I el mar. És massa grisa, senyora, grossa, recta... Que guai que us ho hagueu passat tant bé tots tres!!! Nosaltres hem estat pel sud de França. Ja us passaré fotos :*

Kudifamily ha dit...

Donaaaaa, jo també hi trobo a faltar el punt mediterrani a Madrid, je, je... però guanya per golejada en netedat. No pot ser que ser mediterranis signifiqui ser "guarros"... és que BCN fot fàstic... i mira, Madrid sempre em sorprèn amb la seva netedat (mira que hi he anat diferents vegades i en diferents èpoques, i sempre ben net!).
Ah, vam anar a veure el Caixa Fòrum, només per fora perque no teniem temps: espectacular el jardí vertical!!!!

heidi ha dit...

Bé, a mi m'encanta Madrid. Ara està neta però fa uns 12 o 13 anys (uf, o 14...) hi havia molts carrers q feien pudor de pixum... Els carrers típics estaven ben nets i polits, i els carrers "del darrere" doncs... ben porcs!

Ei, guapos, q guai aquesta sortida!!! Me n'alegro molt q hàgiu disfrutat tant!!!

Molts petons!!!

Kudifamily ha dit...

Heidi guapa!!! Que bé veure't altre cop per aquí!

Això que dius dels carrers del darrera... nosaltres estavem a Chueca, i vam estar també a Lavapiés, i la veritat és que avui en dia no tenen res a veure amb, per exemple, el Raval de Barna o altres llocs, on la pudor de pixum, les cagades de gos (que, per cert, a Madrid o els gossos no caguen o els amos són molt polits...), les vomitades o els condons tirats per terra fan que fugis d'allà volant...
Nosaltres no som de quedar-nos a les zones turísriques, ens agrada molt anar per lliure, i vam poder comprovar aquesta netedat (encara que sempre hi ha excepcions, off course... però en general, millor que Barcelona)

Anònim ha dit...

Uauuuu nena que bé que us ho vau passar i la Clàudia tota una campiona!!!!
Bueno esperem més fotos, que com sempre esteu guapíssims.
Un petó família
Andrea (Ilítia)